Montag, 17. Dezember 2012

Terbiyeli misket köfte corbasi

Malzemeler:

250gr. kiyma
Köftelik bulgur
Maydanoz
2 tane orta boy havuc
Arpa sehriye
2 dis sarimsak
1 kase yogurt
1 yumurta sarisi
3 yemek kasigi tepeleme un
1 tatli kasigi sirke
Tuz, karabiber, pulbiber,  nane
1 yemek kasigi tereyagi

Yapilisi:

Kiymayi, köftelik bulguru baharatlarla birlikte yoguruyoruz ve misket büyüklügünde yuvarliyoruz. Tencerede cok az sivi yag ile birlikte sehriyelerimizi renk alana kadar kavuruyoruz. Daha sonra kaynamis suyu ilave ediyor (suyu corbaya göre ayarliyoruz) ve köfteleri, rendeledigimiz havuclari kaynamis suya ilave edip biraz pisiriyoruz. Terbiyesini hazirlamak icin, yogurt, yumurtanin sarisi ve unu bir kasede iyice cirpiyoruz ve kaynamakta olan tenceremize ilave ediyoruz yalniz yogurdun kesmemesi icin corbanin suyundan biraz alip yogurtla karistiriyoruz sonra yavas yavas karistirarak tenceremize döküyoruz. Daha sonra sarimsaklari ve sirkesini ekliyoruz pisirmeye devam ediyoruz. Son olarak tavada tereyagini, nane ve pulbiberi kavuruyoruz ve pismekte olan tenceremize ilave ediyoruz, tuzunu atiyoruz ve bir tasimlik kayanadiktan sonra altini kapatiyoruz üzerine ince kiyilmis mayadanozlarida ekledikten sonra corbamiz servise hazir. AFIYET OLSUN...



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen