Malzemeler:
Hamuru için:
1 bardak su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Patates harcı için:
5 adet orta boy patates
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Ince kıyılmış maydanoz
Bir yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
Bir yemek kaşığı tereyağı
Nane, pulbiber
Yapılışı:
Suyu, yumurtayı, tuzu ve aldığı kadar unu bir kabın içersine koyuyor ve güzelce yoğurup katı bir hamur elde ediyoruz. Üzerini örtüp hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz.
Patateslerimizi haşlıyoruz, haşlanırken biraz tuz ilave ediyoruz. Daha sonra eziciyle patateslerimizi iyce eziyoruz. Tuz, karabiber, pulbiber ve yağıda ilave ettikten sonra tekrar karıştırıyoruz.
Hamurumuzu ince bir şekilde merdane yardımıyla açıyoruz. Çay bardağının üst tarafı ile yuvarlaklar kesiyoruz soğuyan harcımızdan içlerine koyup kapatıyoruz.
Suda haşlayıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırladığımız sosla birlikte servis ediyoruz. AFİYET OLSUN :)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen